Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort op de Phoenixstraat: happen ‘op z’n Spaans’

Door Iris Olsthoorn 31 januari 2017

Willem van den Bosch maakte ons eerder razend nieuwsgierig door te hinten op een geheimzinnige nieuwe tent in Delft. Nou, we zijn er achter hoor. Aan de Phoenixstraat komt ‘De Gist’ te zitten.

Echte Delftenaren kennen het nog als ‘de Dirty Nelly’, het pand aan de Phoenixstraat waar straks het nieuwe bar/restaurant De Gist zit. Hiervoor zaten een Koreaans restaurant en de Domino’s in de naast elkaar gelegen panden. Maar denk maar niet dat je het straks nog gemakkelijk herkent: er is een grote verbouwing aan de gang.

Helemaal anders

Hier zat ooit de Domino’s, herken je het nog?

Als we binnenlopen is het duidelijk: hier wordt verbouwd. In elk hoekje en gaatje zijn bouwvakkers bezig met slopen, bouwen en meten. Het ziet er van binnen opvallend genoeg een stuk groter uit dan van de buitenkant. En dat terwijl het straks nóg groter wordt. “Waar de Domino’s zat, wordt helemaal platgegooid. Hier komt een grote entresol. We maken extra ramen en deuren overal en er komen bovenin het pand drie grote zalen voor de verhuur”, zegt Willem.

Op z’n Spaans

“Er komt een grote keuken in de zaak, waar mensen zelf hun eten bestellen. Het wordt niet echt uiteten, maar je bestelt hele of halve porties. Een beetje zoals je in Spanje per ‘ración’ bestelt”, vertelt Willem. De hapjes komen trouwens niet per se uit de Spaanse keuken, maar uit verschillende wereldkeukens.

Mede door de gigantische verbouwing moeten we nog wel even wachten: De Gist gaat rond juli 2017 open. Er komt een terras aan de voorkant, dus dat wordt – geheel op z’n Spaans  – genieten van de zon als je de nieuwe gerechten en drankjes uit gaat proberen.

Je moet nog even je inlevingsvermogen gebruiken, maar hierboven komen straks drie grote zalen.

Om te volgen

“We hebben maandag de naam aan het nieuwe personeel verteld, dus nu mag het de wereld in”, zegt Willem. Ook de Facebookpagina is inmiddels online. Wie net als wij benieuwd is, moet die vooral in de gaten houden: “We gaan via Facebook steeds meer stukjes informatie delen over wat we allemaal van plan zijn met De Gist.”

 


Meer over De Gist ontdekken?

De Gist bars

Geopend09:00 - 01:00

Phoenixstraat 4, Delft

Bekijk meer:bars
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.