Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roepen maar: 1 jaar A4, blij mee of niet?

Door Iris Olsthoorn 23 december 2016

Je hebt het vast nog niet doorgehad, maar de files rond Delft en Den Haag zijn met 60 procent toegenomen sinds de aanleg van het nieuwe stuk A4. 

Dit blijkt uit cijfers van de Verkeersinformatiedienst (VID), meldt het AD. De toegenomen filedruk bij Den Haag schrijft de VID rechtstreeks toe aan de opening van de A4 Midden-Delfland, een jaar geleden. “Daardoor is de A13 tussen Den Haag en Rotterdam flink ontlast”, zegt VID-directeur Patrick Potgraven tegen het AD. “Het verkeer loopt nu verderop vast, tussen Den Haag en Leiden.”

Nieuwe snelweg zorgt voor meer auto’s

Daarbovenop komt dat de nieuwe snelweg een aanzuigende werking heeft. “Rondom Den Haag is het verkeersaanbod met 4 procent gestegen, landelijk met 2. Dat komt echt voor rekening van de nieuwe A4. Meer mensen kiezen nu voor de auto.”

Was deze toename van de filedruk niet te voorzien geweest? “Het komt voor mij niet als een verrassing”, zegt Potgraven. “In het ideale geval had je de A4 tussen Den Haag en Leiden al direct moeten verbreden. Maar het is een politieke keuze geweest om dat niet te doen.”

Lees meer over het fileprobleem op de A4 in het artikel van AD Delft.

[total-poll id=21816]

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.