Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sterrenkok Niven: “Bij Friet District ga je ook groente eten”

Door Ilse Zoutewelle 24 november 2016

Waar Friet District in Den Haag puur een snackbar is, krijgt het filiaal in Delft meer een bistro-gevoel. “We willen naast friet en kroketten ook salades en bier op de kaart zetten”, vertelt Niven Kunz.

“Dat wilden we eigenlijk ook in Den Haag, maar daar hebben we alleen ruimte voor een frituur en een bakplaat. Ook krijgen we daar geen alcoholvergunning. Hier in Delft hebben we een complete keuken tot onze beschikking, dus kunnen we een grotere kaart maken”, vertelt Niven. Op die kaart komen dus behalve patat ook spareribs, entrecôte en 3 verschillende salades (vis, vega en vlees) te staan. “We werken hierbij zoveel mogelijk met het 80/20 principe, dat ik ook toepas in mijn restaurant. Dat betekent dus 80 procent groente, 20 procent vlees.” Behalve in het 80/20 principe ga je aan meer dingen merken dat Friet District wordt gerund door een sterrenchef. “We maken alles naar eigen receptuur: van de mayonaise tot de marinade voor de saté.”

Meer dan een snelle hap

Het wordt dus meer dan een snelle hap scoren, dadelijk in januari. “We gaan het meer inrichten als bistro. Doordat we ook gin-tonics, wijn en verschillende soorten bier op de kaart zetten, willen we dat het een plek wordt waar je rustig 1,5 uur kunt zitten.”

Delft was eerste keus

Toen Niven en zijn vriendin Virginie begin 2016 gingen kijken waar ze Friet District konden openen, was Delft de eerste stad waar ze keken. “Jammer genoeg konden we geen pand vinden, dus zijn we uitgeweken naar Den Haag. Toen kwam het pand van Mooi Lamazi vrij, dus hebben we het meteen gedaan.”


Meer over Friet District Delft ontdekken?

Friet District Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Voldersgracht 4, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.